ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΑΓΧΕΜΑΧΟ


ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Η ιστορία του προπονητή του συλλόγου ξεκινάει από το 2000 και η δράση του Α.Σ. Αγχέμαχος σαν αναγνωρισμένος σύλλογος, από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), αρχίζει από το 2007. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή των βορείων προαστείων (Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Μελίσσια, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή). Ο προπονητής του συλλόγου Κος. Μιχάλης Τσιμπουκέλης είναι προπονητής Ταεκβοντό μ' αναγνωρισμένο δίπλωμα από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και κάτοχος 6° Νταν στο Ταεκβοντό (WTF σύστημα). ´Εχει συμμετάσχει σε σεμινάρια προπονητικής, διαιτησίας και παραδοσιακών φορμών (Poomsae) μ’ αναγνωρισμένους εισηγητές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. Στο παρελθόν έχει διατελέσει διαιτητής αγώνων για την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ).

Η πρώτη προπονητική παρουσία του Κου. Μιχάλη Τσιμπουκέλη ήταν στον Α.Σ. Τούφα Χαλανδρίου το 2000 και συνεχίστηκε στον Α.Σ. Φραγκοκλησσιάς Χαλανδρίου το 2004. Συνέχισε στον Α.Σ. Φραγκοκλησσιάς ως βασικός προπονητής από το 2005 μέχρι το 2007 οπότε και ιδρύθηκε ο Α.Σ. Αγχέμαχος. Από το 2010 ο σύλλογος συστεγάζεται με τον Α.Σ. Σπάρτακο.

Ο σύλλογος είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ) και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ) και οι αθλητές του μπορούν να συμμετάσχουν σ’ όλες τις επίσημες διοργανώσεις της ομοσπονδίας εφόσον πληρούν τ’ απαραίτητα κριτήρια. Ο σύλλογος ανήκει και στην τοπική ένωση Ταεκβοντό, την ΕΤΑΝΕ, (´Ενωση Ταεκβοντό Νοτίου Ελλάδος) και οι αθλητές του μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σ’ όλες τις επίσημες διοργανώσεις της ένωσης εφόσον πληρούν τ’ απαραίτητα κριτήρια. Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό είναι αναγνωρισμένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό (WTF - World Taekwondo Federation).

<p align="center"><font color="red"><i>Για να δείτε το βίντεο πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Flash Player. Εναλλακτικά δείτε το βίντεο στο <a href="http://www.youtube.com/watch?v=4nrLWXWFnxI" target="_blank">youtube</a>.</i></font></p>

Οι αθλητές του συλλόγου είναι από αρχάριοι εώς προχωρημένοι και από παιδιά εώς ενήλικες. Οι προπονήσεις περιλαμβάνουν ασκήσεις εκμάθησης αγωνιστικής και παραδοσιακής τεχνικής, αυτοάμυνας, βελτίωσης σωματικής κατάστασης και δεξιοτήτων. Τα γκρούπ των αθλητών είναι χωρισμένα ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες του κάθε αθλητή. Οι αθλητές συμμετέχουν σ’ εσωτερικές εξετάσεις για την προαγωγή έχγωμης ζώνης και στις εξετάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό για προαγωγή σε μαύρες ζώνες. Οι αθλητές της σχολής που το επιθυμούν λαμβάνουν μέρος σ’ αγώνες φιλικούς ή επίσημους. ´Ολοι όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη ή το άθλημα του Ταεκβοντό είναι ευπρόσδεκτοι ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την φυσική τους κατάσταση. Ο κάθε αθλητής έχει διαφορετικούς στόχους τους οποίους καθορίζει με τον προπονητή του ο οποίος είναι ο τεχνικά αρμόδιος για να τον καθοδηγήση για την επίτευξη των στόχων του.

Οι προπονήσεις του Ταεκβοντό εκτός από την σωματική άσκηση έχουν και σαν στόχο την ανάπτυξη του χαρακτήρα και της προσωπικότητας του αθλητή κάτι που επιτυγχάνεται μέσω των αρχών και των κανόνων του αθλητή, όπως παραδοσιακά έχει καθοριστεί από τους Κορεάτες δάσκαλους. Τα οφέλη ειδικά για τα μικρά παιδιά είναι απεριόριστα και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα ιστορία του Ταεκβοντό.

Ο Α.Σ. Αγχέμαχος βρίσκεται στην περιοχή των Βριλησσίων στην Αττική, στην οδό Ψαρών 11, τ.κ. 15235 και κοντά στον σταθμού του Μετρό "Δουκίσσης Πλακεντίας". Το δίκτυο συγκοινωνιών παρέχει στο σημείο έυκολη πρόσβαση από γύρω περιοχές όπως τα Μελίσσια, το Χαλάνδρι, η Αγία Παρασκευή και το Μαρούσι. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του συλλόγου email ή στο κινητό 6937584805.

Σας περιμένουμε για να συζητήσουμε από κοντά το ενδιαφέρον σας για το Ταεκβοντό και να σας εξηγήσουμε τι μπορεί να προσφέρει το Ταεκβοντό γι’ εσάς.


TI EINAI TO TAEKBONTO

Το Ταεκβοντό (taekwondo) είναι μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη που αποτέλεσε τρόπο ζωής του Κορεατικού λαού για περισσότερο από 2 χιλιάδες χρόνια και διδάσκει τον τρόπο για την βελτίωση του πνεύματος και της καθημερινής ζωής μέσω της προπόνησης του σώματος και του μυαλού. ´Eχει εμπνεύσει τόσο τον Ασιατικό όσο και τον Δυτικό κόσμο και σήμερα έχει εξελιχθεί σ’ ένα παγκόσμιο σπορ με διεθνή απήχηση και επίσημο αγώνισμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Tae Kwon Do μεταφράζοντας ξεχωριστά τα τρία μέρη της ονομασίας σημαίνει:

Η Κορεάτικη ερμηνεία της ονομασίας σημαίνει "Ο σωστός τρόπος να χρησιμοποιείς όλα τα μέλη του σώματος για να σταματήσεις μια μάχη και να προσπαθήσεις να χτίσεις έναν καλύτερο κόσμο".

Οι ρίζες του Ταεκβοντό βρίσκονται στο 5000 ετών παρελθόν του λαού της Κορέας και στο παρελθόν έχει αναγνωριστεί με διαφορετικά ονόματα. Ξεκίνησε ως αμυντική τέχνη με το όνομα "Subak" or "Taekkyon" και εξελίχθηκε σαν τρόπος εκγύμνασης του σώματος και του μυαλού στο αρχαίο βασίλειο Koguryo με το όνομα "Sunbae". Στην περίοδο του βασιλείου Shilla έγινε η ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης των Hwarangdo που αποτελούσαν τους επίλεκτους αρχηγούς της χώρας.

Το Ταεκβοντό είναι μια πολεμική τέχνη αυτοάμυνας που σαν μέσα χρησιμοποιεί τα μέλη του ανθρώπινου σώματος και κυρίως τα χέρια και τα πόδια. Στην σημερινή εποχή είναι ένας συνδυασμός φιλοσοφίας, πνευματικής πειθαρχίας, σωματικής εξάσκησης και ανάπτυξης ικανοτήτων.

Οι προπονήσεις συμπεριλαμβάνουν το αγωνιστικό μέρος (Gyorugi), τις φόρμες (Poomsae), τις τεχνικές αυτοάμυνας (Hosinsul) και τις τεχνικές σπασιμάτων (Kyopka) βελτιώνοντας τις αντίστοιχες σωματικές και πνευματικές ικανότητες του μαθητή.

Το Ταεκβοντό είναι ένας άριστος τρόπος ολοκληρωμένης άσκησης για όλες τις ηλικίες που προάγει την ανάπτυξη του σώματος, του πνεύματος και της ψυχής. Μέσω της συνεχής προσπάθειας βελτίωσης και την ανελλιπή εξάσκηση ο μαθητής αναπτύσσει τις σωματικές ικανότητες του (π.χ. δύναμη, αντοχή, ευλυγισία, ταχύτητα, εκρηκτικότητα), την αυτοπεποίθηση του, τον σεβασμό στους άλλους, στον Δάσκαλο του και στον εαυτό του. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο μαθητής του Ταεκβοντό μετατρέπεται σ’ έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα.

Πηγές πληροφοριών: Ο ιστότοπος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταεκβοντό και το βιβλίο του Κου. Φυσετζίδη, Μ., (2011) "Ολυμπιακό Ταεκβοντό άθλημα και τέχνη", Αθήνα.


ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ


Εδώ μπορείτε να παρακολουθείτε ανακοινώσεις σχετικές με τις δραστηριότητες του συλλόγου:


´Εναρξη εγγραφών και προπονήσεων από 3η Σεπτεμβρίου.
Τελευταία Ενημέρωση: Aύγουστος 2018